Γιέτι, ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων, ταινία

 

Adominable, 2019

Όταν η έφηβη Γι βρίσκει στην ταράτσα του σπιτιού της στη Σαγκάη ένα μαγικό πλάσμα που έχει δραπετεύσει από ένα εργαστήρι πειραμάτων, αποφασίζει να κάνει ότι μπορεί για να το προστατέψει.

Σύντομα καταλαβαίνει οτι πρόκειται για ένα γιέτι,  μυθικό πλάσμα των  Ιμαλαΐων. Προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του αρχίζει να το φωνάζει με το όνομα ” Έβερεστ”. Θυσιάζει την κρυψώνα της για να φτιάξει τη δική του και βάζει στην άκρη τα δικά της όνειρα, έτσι νομίζει τουλάχιστον. Μαζί με  δυο φίλους της ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι πολύ διαφορετικό από ότι το έχουν φανταστεί, φυσικά πάντα με το βιολί της, το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Με την βοήθεια των δυο φίλων της, του συνομήλικου της  Τζιν, και του μικρού Πεγκ θα  προστατέψουν το Γιέτι από τους κινδύνους και θα το βοηθήσουν να επιστρέψει στο σπίτι του, το Έβερεστ.

Στην πορεία αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια τα οποία μαθαίνουν να ξεπερνούν σαν τους κυπρίνους που κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα, με επιμονή, υπομονή, εξυπνάδα, ευελιξία, συνεργασία και χιούμορ.

Δες εδώ το τρέιλερ της ταινίας

Από την ταινία δεν λείπουν τα αστεία, η συγκίνηση, η αγωνία, οι εκπλήξεις και ανατροπές.

Θα καταφέρουν να το προστατέψουν από τους επιστήμονες που το ψάχνουν και τον πλούσιο κακό που είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα να το αιχμαλωτίσει; Ποιο είναι το κίνητρο της ευγενικής και  καλής ζωολόγου;

Ποιος θα πάρει το μέρος τους και ποιος θα τους εναντιωθεί; Πως θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τους κινδύνους και τι ρόλο θα παίξει το βιολί της Γι;

Ο μικρός Πεγκ , ο έφηβος Τζιν και η έφηβη Γι θα ζήσουν μια αξέχαστη μαγευτική περιπέτεια που θα τους φέρει πιο κοντά, θα τους μάθει την πραγματική φιλία, την αξία της οικογένειας, και πως το πιο σημαντικό δεν είναι αυτά που συμβαίνουν στις οθόνες των κινητών μας αλλά οι εμπειρίες με τους κοντινούς μας ανθρώπους.

Μια διασκεδαστική ταινία για όλη την οικογένεια !

Ταινία Γιέτι

 

Φυσικά μετά από κάθε ταινία συνηθίζουμε να συζητάμε τα αγαπημένα μας σημεία της ταινίας.

Δεν θα κάνω  spoil, για να είναι απρόσμενες οι εξελίξεις όταν θα δείτε την ταινία, αλλά θα χαρώ να γράψεις στα σχόλια τις αγαπημένες σας σκηνές, αφού την δείτε 🙂 .

Κλείστε εισιτήρια, πάρτε τα ποπκόρν σας και αφεθείτε στην  υπέροχη εικονογράφηση και μουσική, απολαύστε τα μαγευτικά χιονισμένα τοπία των Ιμαλαΐων και το τρυφερό happy end για όλους ή … σχεδόν για όλους.

 

 

Έναρξη ταινίας : 24.10.2019, Dreamworks

Σκηνοθεσία: Τζιλ Κάλτον

Οι Έλληνες που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας είναι : Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Ουγγαρέζος

Είδος ταινίας: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Περιπέτεια, Οικογενειακή, Φαντασίας

 

 

Photo credits

Featured cover image : serialcrafterfamily

Post image : Pixabay/  annca 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: