Αγαπάμε Τρίλιζα. Σε όλες της τις εκδοχές. Κλασική τρίλιζα, τρισδιάστατη, με χαρτί και μολύβι. Μας αρέσουν όλες. Σήμερα θα φτιάξουμε μια καλοκαιρινή, εμπνευσμένη από τη θάλασσα.

Πως ξεκίνησε η κατασκευή μας

Αυτή τη φορά εμπνευστήκαμε από το θέμα της 3ης αποστολής του καλοκαιρινού μαραθωνίου δημιουργικότητας 2018 της In My Closet ” κάτι εμπνευσμένο από τη θάλασσα”.

Και κάπως έτσι άρχισαν να τριγυρνάνε στη φαντασία μας πτερύγια καρχαρία και κύματα. ( Ελπίζω να το μάντεψες ότι είναι πτερύγια καρχαρία, γιατί ακούσαμε και κάποιον να λέει ” εμένα για τρίγωνες τυρόπιτες μου μοιάζουν”).

Η υλοποίηση της ιδέας

Χρησιμοποιήσαμε μια άδεια συσκευασία από μαλακό βούτυρο, ξέρεις αυτό στην τετράγωνη πλαστική συσκευασία τύπου, μια σελίδα αφρώδες υλικό, λίγο σκληρό χαρτόνι,  μια μικρή συσκευασία αυτοξηραινόμενο πηλό,  αστάρι, ακρυλικά χρώματα, λίγη λευκή κορδέλα, κόλλα τύπου ατλακόλ και λίγα κοχυλάκια.

καλοκαιρινή τρίλιζα, περιμένοντας να στεγνώσει ο πηλός

Αφού πλάσαμε τα ” πιόνια “, χώρια την βάση από τα πτερύγια και τα κύματα, τα κολλήσαμε με κόλλα τύπου ατλακόλ και τα αφήσαμε να στεγνώσουν. Έπειτα τα περάσαμε με αστάρι για να πιάσει καλύτερα το ακρυλικό χρώμα που ακολούθησε. Πρώτα πέρασα με ακρυλικό χρώμα τα πτερύγια και μετά  τα κύματα με λευκό και μπλε. Αστάρωσα και το πλαστικό κουτί, μόνο από έξω όμως. Από μέσα σκέφτομαι να κολλήσω ύφασμα ή τσόχα για να μη χτυπιούνται τα πιόνια  πέρα δώθε και σπάσουν, στην περίπτωση που το πάρουμε μαζί μας σε κάποια βόλτα ή ταξίδι για να παίζουν τα ζουζούνια στο αυτοκίνητο. Τι ωραία που ανακυκλώσαμε και μια πλαστική συσκευασία που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγε στα σκουπίδια, δίνοντας της έτσι έναν πιο παιχνιδιάρικο και αθώο  λόγο ύπαρξης.

Η κάτω πλευρά από το καπάκι  έχει κολλημένο το χαρτόνι με το ταμπλό για την τρίλιζα με λίγη λευκή κορδέλα να οριοθετεί τα χωρίσματα. Η έξω πλευρά έχει κολλημένο το αφρώδες υλικό όπου σχεδίασα το ταμπλό για την εννιάρα.

Έχουμε δηλαδή ένα επιτραπέζιο 2 σε 1. Τρέμε Hasbro & Mattel !

Με περισσή χαρά όπως καταλαβαίνεις ολοκληρώθηκε και η τρίτη αποστολή μας και σύντομα προβλέπεται τουρνουά τρίλιζας και εννιάρας, στις μέρες των διακοπών που μας έχουν απομείνει.

Έδώ μπορείς να βρεις και οδηγίες για την εννιάρα, έτσι για ένα φρεσκάρισμα.

 

Καλό και δημιουργικό καλοκαίρι να έχουμε όλοι.

Μαρία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: