Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Έχει ξεκινήσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Είναι η εποχή  του χρόνου που στολίζουμε και αρχίζουν σιγά σιγά οι γιορτινές προετοιμασίες.

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης ή Advent Calender  κυκλοφορούν πια σε  τόσες πολλές  εκδοχές που είναι δύσκολο να διαλέξεις :  έτοιμο εκτυπώσιμο, από ανακυκλωμένα υλικα, για παιδιά, για ενήλικες, με λιχουδιές,  με παιχνίδια, χωρίς παιχνίδια αλλά μόνο με καλοσύνη, άλλα και  με διασκεδαστικές δραστηριότητες,   όλα μοναδικά  και με περιεχόμενο… ότι μπορεί να βάλει ο νους σου!

Όμως μη νομίζεις ότι χαίρονται μόνο τα παιδάκια με τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης.

Με το δικό μας ημερολόγιο ένα αγαπημένο μας σκυλάκι, ο Δούκας, θα πάρει πολλή χαρά.

Ο λόγος : του ετοιμάσαμε ένα ολόδικο του Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης με κατάλληλες λιχουδιές, μπισκότα υγιεινά, θρεπτικά και με γεύση που θα ξετρελαθεί.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με μπισκότα σκύλου

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με μπισκότα σκύλου

Ως βάση χρησιμοποίησα έναν πολύ λεπτό καμβά που ήταν αρκετά σταθερός να αντέξει 25 μπισκότα κολλημένα.

Βήμα 1: Πέρασα την επιφάνεια με λευκό ακρυλικό χρώμα.

Βήμα 2: Διάλεξα ένα χριστουγεννιάτικο μοτίβο  χαρτοπετσέτας από τη συλλογή μου και αφαίρεσα προσεκτικά τις δυο λευκές στρώσεις  στο πίσω μέρος της χαρτοπετσέτας.

Βήμα 3: Άπλωσε με ένα μαλακό και χοντρό πινέλο την ξυλόκολλα στον καμβά, άπλωσα προσεκτικά την χαρτοπετσέτα και ξαναπέρασα από πάνω ξυλόκολλα.

Βήμα 4: Αμέσως μετά, πασπάλισα στην υγρή ακόμα κόλλα τεχνητό χιόνι, κυρίως στις άκρες για να “σβήσω” το περίγραμμα της χαρτοπετσέτας. Ξαναπέρασα τα σημεία με το επιπλέον χιόνι με την ξυλόκολλα.

Βήμα 5: Χρησιμοποιώντας μπλε και λευκό ακρυλικό χρώμα, έβαψα την υπόλοιπη επιφάνεια του καμβά, εκεί που δεν είχε χαρτοπετσέτα δηλαδή, ακουμπώντας το πινέλο ταμποναριστά, για να μοιάζει λιγάκι με “σύννεφο”.

Βήμα 6: Αφού στέγνωσε καλά έκοψα 25 σχοινάκια σε μήκος 25 εκατοστά και τα κόλλησα με θερμοπίστολο πάνω στην στεγνή επιφάνεια, κυρίως στο πάνω μέρος όπου δεν έχει χαρτοπετσέτα.

Βήμα 7: Έκοψα χαρτόνι σε διαστάσεις 3 Χ 3 εκατοστά κάνοντας τρύπα με έναν διακορευτή και έγραψα πάνω τους αριθμούς από το 1 ως το 25.

Βήμα 8: Έδεσα τα μπισκότα ένα ένα με τα σχοινάκια περνώντας και από έναν αριθμό. Στο 25 θα δεις ότι  αναλογούν δυο μπισκότα.

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για σκύλο

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για σκύλο

 

Αν θα άλλαζα κάτι την επόμενη φορά θα έκοβα τους αριθμούς σε άλλο σχήμα, μάλλον στρόγγυλο να ταιριάζει με τον κορμό του χιονάνθρωπου ή κι αυτά στο σχήμα του μπισκότου. Μπορεί να έγιναν λίγο βιαστικά αλλά είναι ένα μέρος του  ημερολογίου που άνετα μπορεί να αντικατασταθεί του χρόνου με άλλα καρτελάκια. Κάτι θα σκαρφιστώ ως τότε…

Όσο για φέτος ένα έχω να πω: Καλά Χριστούγεννα Δούκα! Φαίνεται πως ήσουν πολύ καλό σκυλάκι όλη τη χρονιά.

 

Πάντως δεν νομίζω ο Δούκας να έχει αντίρρηση και με τα τετράγωνα όπως έχουν.

Ίσως και να αναρωτιέται τι συνέβη και παίρνει κάθε, μα κάθε μέρα μπισκοτάκι, αλλά ποιος ξέρει τι σκέφτεται;

Πολύ θα ήθελα να ξέρω!

Εσύ τι λες να σκέφτεται;

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: